Stap 4 en eindproduct

1  Door welke outfits ben je zelf geïnspireerd geraakt? Welke kenmerken ben je van plan te gaan gebruiken in je eigen ontwerp?

De grootste inspiratiebron is Harry Styles zelf geweest. Pinterest staat vol met mooie plaatsen van Harry en zijn outfits. De stijl van zijn liedjes en albumcovers gaven ons een bepaald gevoel dat wij goed konden omzetten in een outfit. De outfits waardoor wij zelf geïnspireerd zijn geraakt waren vooral outfits die wij tegenkwamen op Pinterest. Outfits zoals u rechts ziet. Intense kleuren gecombineerd met een klassiek blouse en een parelketting. Zo zagen we Coco Chanel er weer duidelijk in terug en dat heeft ons geïnspireerd. 

 

3  Beschrijf de inhoud, vorm en betekenis van jullie ontwerp:

De inhoud en vorm van ons ontwerp is echt van deze tijd. De achterliggende gedachte is dat er geen grenzen zitten aan mode. Dat je je niet moet beperken om iets te dragen door bijv. het gene wat je hebt. De betekenis van ons ontwerp is dat ook dat iedereen moet doen en moet dragen wat hij/zij wil. Vrijheid is ontzettend belangrijk en zo een groot concepten als vrijheid kan terugkomen in zoiets kleins als de kleding van iemand. De vrijheid om te kunnen doen en dragen wat je wilt. 

 

4  Beschouw je ontwerp vanuit tenminste een gekozen dimensie

Bij ons onderwerp past de dimensie herkenning en vervreemding het meeste. Laten we eerste kijken naar de ontwerpen van Coco Chanel. Dit waren vernieuwende ontwerpen die men nog nooit zo had gezien maar echt vreemd was het niet. De tas die zij ontworpen heeft bijvoorbeeld was geïnspireerd door de draagbanden van soldaten. Zo was er herkenning omdat het concept al bekend was en vervreemding omdat het in een hele nieuwe context is geplaatst. 

Bij Harry styles ziet je herkenning en vervreemding ook. De herkenning van een artiest die een uitgesproken uiterlijk en uitstraling heeft om op te vallen en de vervreemding omdat hij helemaal zijn eigen draai daaraan geeft.

 

In ons ontwerp zie je herkenning en vervreemding ook terug. Net zoals bij de ontwerpen van Coco Chanel en de outfits van Harry Styles. In onze outfit zie je herkenning van items die mensen in het dagelijks leven ook dragen, we hebben er wel onze eigen stijl aan gegeven. Wij hebben gekozen voor een roze broek en deze hebben wij zelf opgepimpt. Voor de top hebben wij gekozen voor een zwart/witte blouse. Dit past bij de herkenning van de klassieke stijl van Coco Chanel. De vervreemding is de vrolijke kleur van de roze broek. Dit past erg bij Harry Styles zijn stijl, hij brengt klassiek en hip samen in zijn outfits. De accessoires geven Coco Chanel en Harry Styles beide goed weer. Zo zie je parelkettingen, die je kan herkenning van Coco Chanel en is het vervreemding om zo een klassiek element terug te laten komen in zo een hippe outfit. Onze outfit past dus goed bij herkenning en vervreemding en sluit aan bij de stijl van zowel Harry Styles als Coco Chanel.

 

Om verder in te gaan op ons kunstwerk wilde we er nog een dimensie bij betrekken, namelijk traditie en innovatie. Traditie en innovatie past ook goed bij ons onderwerp, omdat wij als inspiratiebronnen Coco Chanel en Harry Styles hebben gebruikt. Coco Chanel is een perfect voorbeeld als het neerkomt op traditie en innovatie. Zij is een grote modeontwerper geweest die die veel innovatie heeft laten terugkomen in haar ontwerpen, maar ook traditie. Door middel van de parels steeds laten terugkomen. Daarnaast is in haar kleding ook veel innovatie terug te zien, omdat zij een van de eerste ontwerpers was die comfortabelere kleding voor vrouwen had uitgebracht. Harry Styles laat ook veel innovatie zien door middel van zijn muziek, maar ook zijn kledingstijl.   

 

Hieronder vindt u de online modeshow van onze outfit!